0

 

 
OVER DENICOL

Drie generaties motor-oliŽn sinds 1890

De firma Denicol werd in 1890 opgericht door Henri Denies, met de verkoop van petroleum voor de toenmalige petroleumlampen.

De opkomst van de auto-industrie in de 20ste eeuw betekende voor Denicol een belangrijke stap vooruit. Leon Marcel Denies nam in 1925 de zaak van zijn vader over.

Sinds 1975 is bij Denicol de derde generatie aan de slag. Jan Denies, reeds verschillende jaren voordien actief als sales representative, werd in 1975 bedrijfsdirecteur. Sindsdien bleef Denicol steeds groeien en is momenteel een belangrijke producent van kwalitatief hoogstaande oliŽn.

Denicol heeft internationale bekendheid verworven dankzij de speciale oliŽn voor de motorsport. Jacky Martens, JoŽl Smets, Kristers Sergis, Tony Cairoli, Clťment Desalle en vele andere toppiloten hebben in het verleden vele jaren gebruik gemaakt van het volledige gamma van Denicol-producten en hebben daardoor bijgedragen tot de internationale expansie van het merk Denicol.

Denicol Motor Oils NV exporteert een zeer breed gamma producten naar verschillende Europese landen.

Onder onze klanten bevinden zich o.a. moto-winkels, autoverdelers en -garages, onderhoudsfirmaís van vrachtwagens, industriŽle machines, landbouwmachines en verschillende andere.