0

 

 
OVER DENICOL

Na drie generaties hoogkwalitatieve motoroliŽn, is het nu tijd voor moderne en innovatieve progressie, met onze nieuwe manager: Robin Vermeiren

De firma Denicol werd in 1890 opgericht door Henri Denies met de verkoop van petroleum voor de toenmalige petroleumlampen. De opkomst van de auto-industrie in de 20ste eeuw betekende voor Denicol een belangrijke stap vooruit. Sinds 1975 was bij Denicol de derde generatie aan de slag. Jan Denies heeft eind 2015 het roer van Denicol doorgegeven aan de huidige manager Robin Vermeiren.
Robin laat een nieuwe, frisse wind door de firma waaien door een moderne en vernieuwende aanpak toe te voegen aan de bestaande kennis en knowhow.
Hij was reeds jaren trouwe klant bij Denicol met zijn eigen zaak in onderhoud en herstelling van graafmachines en heftrucks. Robin kende Denicol en zijn motoroliŽn ook al meer dan 20 jaar door zijn motocrosscarriŤre.

Over de jaren heen groeide Denicol Motor Oils nv uit tot een belangrijke producent van kwalitatief hoogstaande oliŽn, zowel nationaal als door de export van zijn producten naar Europese landen. Denicol heeft een ruim productgamma voor motoren, fietsen, landbouw, industrie en de auto- en vrachtwagensector. Het Belgisch oliemerk is reeds lang, sterk en succesvol vertegenwoordigd in de motorcross.
Denicol heeft het perfecte assortiment smeermiddelen om aan de hoogste eisen van competitie te voldoen zowel voor tweetakt als viertakt.
In de prijzenkast van Denicol pronken verschillende wereldtitels van o.a. met Jacky Martens, JoŽl Smets, Tony Cairoli, Kristers Sergis, Clťment Desalle, Jordi Tixier en Pauls Jonass en dit zowel in de verschillende individuele klasses als in de sidecarcross met Etienne Bax en Nicolas Musset. Ons rode logo was in het verleden al leverancier van het KTM 500cc fabrieksteam, LS Honda, JM Nestaan Racing, STR-KTM, Ice One Racing, en meer recent (in 2017) Standing Construct KTM tijdens de MXGP.
Het niveau van de teams die in het verleden al voor Denicol kozen en de kwaliteit van onze producten stonden garant voor een perfecte combinatie.

Bij Denicol werken we met een klein team, waarmee we streven naar een klantvriendelijke en uitstekende service met een correcte en snelle afhandeling van de bestellingen.
We kunnen flexibel inspelen op de unieke wensen van onze klanten met op maat gefabriceerde producten. Kleine en grote hoeveelheden kunnen desgewenst worden afgehaald of geleverd.